Hoe make-up snel en gemakkelijk aanbrengen?

Het begin van een mooie egale make-up begint bij jouw dag verzorging! Een goed gehydrateerde huid is het geheim voor een stralende dag – en of avond make-up!

Dus breng ’s ochtend na uw reiniging een hydraterend serum, oogcrème, dagcrème aan en vergeet ook zeker niet uw lippen te verzorgen met een lippenbalsem!

Stap 1 : Als basis voor een egale huid kan je kiezen uit (NIET voor kleur);

1)      een getinte dagcrème

2)      een vloeibare foundation

3)      een compacte crème foundation

4)      een losse poeder foundation

5)      een compacte poeder foundation

De foundation kan je aanbrengen met je handen, een make-up sponsje of een make-up penseel. Wanneer je de foundation aanbrengt met je handen werk je heel transparant en naturel. Indien je graag je make-up aanbrengt met een make-up sponsje of make-up penseel ga je iets dekkender werken. Een foundation wordt NIET gebruikt om kleur te geven aan je gelaat. Het wordt gebruikt om je huid egaal te maken en op te frissen!

Een foundation mag je over gans het gelaat aanbrengen, vergeet niet je oogleden en je hals dit om vlekken en strepen te vermijden.

Stap 2 : vervolgens kan u een terracotta of blush aanbrengen voor je jukbeenderen te accentueren (dit voor je gezicht een gezonde gloed te geven/te versmallen indien gewenst)

Deze zijn in verschillende tinten beschikbaar van zandkleuren, lichte roze of perzik tinten. Met en of zonder glas/schitteringen in. Hiermee ga je kleur geven aan je gelaat.

Deze wordt in een driehoek vorm aangebracht, beginnend van de wang naar de haarlijn naast de ogen toe. Altijd op het jukbeen aanbrengen, zo zit je altijd goed wanneer je een vismondje maakt om de jukbeenderen duidelijker toonbaar te maken.

Stap 3 : accentueer jouw ogen!

Je kan met 1, 2 of 3 kleuren oogschaduw werken op je oogleden. 1 is dus een lichte basiskleur, 2 is een accentkleur voor boven je pupil en de 3e kleur is de donkerste kleur. Oogschaduw bestaat ook in verschillende texturen :

1)      compacte poeder oogschaduw (meest voorkomend en gekend)

2)      losse poeder oogschaduw

3)      vloeibare crème oogschaduw

4)      crème oogschaduw in potlood/stick vorm/compacte vorm

Welke nu het beste is, is ook weer een beetje afhankelijk wat uw voorkeur is qua gebruik.

Ja kan over heel je ooglid gebruik maken van een zachte neutrale kleur zoals beige of roze. Deze kleur kan je alleen gebruiken of als basis voor een meer uitgesproken oogmake-up.

De 2e of middelste kleur, die aan accent geeft naargelang uw kleur ogen, gebruik je in het midden van je ooglid boven je pupil. Zo lijken de ogen nog meer sprekend. Deze breng je alleen aan op je bewegend ooglid.

De 3e en donkerste kleur breng je helemaal op het einde van je ooglid aan(van midden naar buiten). Deze zorgt voor de finishing touch en een zwoelere blik. Tip : gebruik eerst een klein beetje , indien nodig gebruik je wat meer als het nog donkerder mag. Breng deze ook enkel aan op je bewegend ooglid.

Na dat je oogschaduw hebt aangebracht kan je afwerken met een eyeliner. Deze bestaan in een vloeibare vorm met een penseeltje of in een potloodvorm. Welke het beste is hangt af waar jezelf graag en makkelijk mee werkt.

Tot slot laten we de ogen helemaal spreken met een mooi fijn laagje mascara, hierdoor worden je wimpers donkerder, voller en de krul van je eigen wimpers wordt benadrukt.

Stap 4 : Laat die wenkbrauwen spreken

Heb je graag nog wat meer expressie in je gelaat dan in het aan te raden om je wenkbrauwen een beetje aan te zetten met een wenkbrauwpotlood. Deze breng je makkelijk aan in kleine streepjes om zo de haartjes een beetje na te bootsen.

Deze bestaan in verschillende kleuren zodat het zeker niet te hard overkomt. Je hebt ook hier weer de keuze uit verschillende texturen :

1)      een wenkbrauw potlood

2)      een wenkbrauw poeder los of compact

3)      een wenkbrauw mascara

Hier is het ook weer van toepassing wat uw voorkeur is qua textuur en wat u aangenaam vindt in gebruik.

Stap 5 : Laat je lippen spreken!

De lippen mag je zeker niet vergeten, je kan ze lichtjes aanzetten met een kleur of net heel fel. Maar onthoud dat ze een gezonde kleur geven aan je gelaat!

Voor de lippen bestaan er veel soorten texturen. Je kan kiezen uit ;

1)      een glanzende lippenstift (voelt aangenaam en zacht aan)

2)      een matte lippenstift (voelt iets droger aan)

3)      een lipgloss

Als je graag je lippen mooi accentueert kan je gebruik maken van een lippenpotlood. Hier kan je de mond mee omlijnen. Wens je graag een intenser en of voller effect kan je de lippen eerst inkleuren met het lippenpotlood en hierover met je lippenstift de gewenste kleur aanbrengen. Dat is ook een super TIP om je lippenstift superlang te houden.

 

Zo je make-up is helemaal klaar. Indien je nog langer wil genieten van je make-up kan je een fixerende spray gebruiken die je make-up.