Parfums de Marly

Parfums de Marly kunnen we van Parfas exclusieve parfumerie echt wel een high-end parfummerk noemen. Parfums de Marly werd opgericht in 2009 door Julien Sprecher, hij kreeg de liefde voor parfums van zijn vader over. Hij werd beïnvloed door de geschiedenis van het paleis en de tuinen van Versailles in de buurt van waar hij werd geboren en getogen.

Tijdens de achttiende eeuw regeerde de veeleisende koning Louis XV. Onder zijn bewind kende de parfum zijn hoogtepunt, elke gecreëerde geur streefde naar nieuwe hoogten van vindingrijkheid. Een royal essence was geboren.

Rozen, bloemen, fruit en allerlei exotische essenties waren zeer aanwezig aan het hof. Vooral in het interieurontwerp op het kasteel van Marly, waar de koning zich graag terugtrok. Een kleine knipoog naar de benoeming van Parfums de Marly als je het ons vraagt bij Parfas exclusieve parfumerie.

Frankrijk was het land van de geuren, de hoofdsteden Parijs en Grasse zijn de dag van vandaag nog steeds DE referentie /maatstaf als het op de kunst van verfijnde geparfumeerde essences aankomt.

De achttiende eeuw en Versailles roepen een droomachtige staat op met zijn "kenmerkende" geuren, een sterke positie en korte concepten, opvallend, direct.

Het creatieve Parfums De Marly drukt een verfijnde en eigentijdse levensstijl uit, maar wel in lijn met de codes en het erfgoed van het koninklijk hof van Frankrijk in de 18e eeuw. Elke essentie heeft zijn eigen persoonlijke reukervaring, die een spoor van Franse elegantie achterlaat

1743, het paard - een symbool van adel

Beelden van paarden als sierelement in tuinen bereikten populariteit op het kasteel van Marly.

Godolphin Arabian, de hengst van de zuiverste lijn onder Arabische volbloeden, was een geschenk aan Louis XV van de Bey van Tunis. De koning zou zich door dit paard laten inspireren toen hij in 1743 de Chevaux de Marly uit Guillaume Coustou in gebruik nam.