Parfums de Marly

Pagina
per page

1 - 16 of 38 producten

Van hoog naar laag sorteren
Pagina
per page

1 - 16 of 38 producten

Van hoog naar laag sorteren

Parfums de Marly logo - www.parfas.be

De achttiende eeuw was de onbetwiste regering van koning Lodewijk XV. Frankrijk was het vlaggenschip van geuren, met Grasse en Parijs als leidende plaatsen.
Elke dag vroeg de koning om een andere geur voor zijn appartementen en stromen van aromatische geuren vloeiden voort uit de koninklijke fonteinen.
Bekend om zijn geur extravaganties, de hof heette "la cour parfumée" (de geparfumeerde hof).
De beste geuren aller tijden werden in deze tijd uitgevonden door de toegewijde parfumeur 'Jean Fargeon' van de koning.
De koning besloot het kasteel van Lodewijk XIV, gebouwd door Lodewijk XIV, belangrijker te maken door het te wijden aan het welzijn van de paarden.
Als een fervent aanbidder van paarden, probeerde Lodewijk XV altijd paardenkwaliteiten te verbeteren door ze kruiselings te fokken.
Hij kreeg 8 Arabische paarden aangeboden door de koning van Tunesië, 'Bey de Tunis'.

Onder hen zijn de Darley Arabian, Godolphin Arabian en de Byerley Turk.
Die paarden waren de basis van volbloed Arabisch ras vermengd met het sterke en lange Europese ras. In 1743, in herinnering aan zijn overgrootvader Lodewijk XIV, liet Lodewijk XV Guillaume Coustou zijn beroemde meesterwerk beeldhouwen op het terrein van het Château de Marly (kasteel van Marly).
Dit prachtige kunstwerk, bekend als "The Marly Horses", verdiende een plaats op de Champs Elysees Avenue in het hart van Parijs in 1974, waar het vandaag nog steeds te bewonderen is.

De originelen worden bewaard in het Louvre Museum in een oud hof, genaamd la Cour Marly (hof van Marly).
Parfums de Marly doet herleven de geest van weelderige recepties en festiviteiten gehouden in het Château de Marly, voor de vreugde van leden van het Royal Court en buitenlandse hoogwaardigheidsbekleders.
Door zijn oorspronkelijke concept wakkert Parfums de Marly de geest van geuren aan uit de pracht van de achttiende eeuw, toen de beste parfums werden gecreëerd voor koning Lodewijk XV als een eerbetoon aan de prestigieuze paardenraces die hij zo vurig bewonderde.

Parfums de Marly