Het verhaal achter Agent Provocateur


UPDATE: De nieuwe exclusieve producten van Agent Provocateur zijn nu verkrijgbaar in de webshop van Parfas!


In 1994 begon echtpaar Joseph Correde (de zoon van ontwerper Vivienne Westwood) en Serena Rees een lingeriewinkel onder de naam Agent Provocateur in het Londense Soho. Hier wilden ze speelse, kleurige lingerie verkopen die tegen het gevestigde modebeeld inging. Al snel kwamen ze tot de conclusie dat de lingerie die ze voor ogen hadden niet te krijgen was en Agent Provocateur werd zo ook de naam voor hun eigen lijn van moderne, sensuele lingerie. 

Agent Provocateur


Wereldwijd succes

Soho was al snel te klein voor het succes van Agent Provocateur en inmiddels is het merk in alle uithoeken van de wereld te vinden, van verre vestigingen in Hong Kong tot meer gewaagde locaties in het Midden-Oosten. Bekende namen als Kylie Minogue, Kate Moss en Maggie Gyllenhaal zijn het gezicht geweest van Agent Provocateur producten en verbinden het wereldmerk met de wereld van glamour & fame. 


De eerste Agent Provocateur parfum

In 2000 lanceerde Agent Provocateur haar eerste parfum gemaakt door Christian Provenzano, een combinatie van rozen-, saffraan- en magnoliaolie met saffraan en een basis van muskus. Agent Provocateur Eau de Perfume won in 2001 de prestigieuze FiFi-award voor beste nieuwe geur. 

 

Agent Provocateur - Maîtresse

In 2007 lanceerde Agent Provocateur een nieuwe lijn onder de licht provocerende naam Maîtresse, een geur waarin Arabische jasmijn, witte lotus en witte ylang ylang verleidelijk samenkomen. Bij de FiFi Awards van 2007 in Londen slaagde Maîtresse erin de award voor meest prestigieuze parfum mee naar huis te nemen. 

 

Agent Provocateur - L'Agent

De laatste grote parfumlaunch was die van het donkere en zwoele L'Agent in het begin van 2011. L'Agent gebruikt veel van dezelfde ingrediënten als de inmiddels als klassieker beschouwde originele Agent Provocateur maar is scherper en roze peper geeft een duidelijk eigen identiteit. 
 
Aan L'Agent zijn ook feromonen toegevoegd, hoewel er twijfels bestaan over zowel het effect hiervan als de noodzaak van deze toevoeging aan een al reeds verleidelijk parfum. In ieder geval bevestigt het gebruik van feromonen dat Agent Provocateur niet bang is nieuwe wegen in te slaan en altijd bereid is nieuwe dingen uit te proberen.

 

Beauty producten van Agent Provocateur

Onder de namen van de parfums heeft Agent Provocateur ook andere beautyproducten uitgebracht voor onder de douche en voor de verzorging van de huid, zodat de toevoeging van de gelijknamige parfum lijdt tot een harmonieus eindresultaat. De herkenbare geuren van de parfums van Agent Provocateur komen zo het best tot hun recht en daarmee ook degene die het draagt.