Parfum

1 - 8 of 60 producten

per page
Van hoog naar laag sorteren

1 - 8 of 60 producten

per page
Van hoog naar laag sorteren

Meer over

Parfum

Parfum


In de ‘geuren’ heb je veel verschillende types, we willen deze graag even met u overlopen.

Eau de cologne: de afkorting van Eau de cologne is EDC, Eau de cologne bevat 2-5% aan geur bestanddelen.
Eau de toilette: de afkorting van Eau de toilette is EDT, Eau de toilette bevat 5-10% aan geur bestanddelen.
Eau de parfum: de afkorting van Eau de parfum is EDP, Eau de parfum bevat 10-20% aan geur bestanddelen.
Parfum of extract: Parfum of extract bevat 20-40% aan geur bestanddelen.

Alcohol en water zijn de meest gebruikte oplosmiddelen bij geuren, hoe groter het percentage aan geur bestanddelen, hoe minder alcohol of water er in de geur aanwezig is.

Een geur is opgebouwd uit drie ‘noten’: topnoten, hartnoten en basisnoten.
Topnoten: dit zijn die geuren die we het eerste ruiken in de geur, deze geuren verdwijnen al vrij snel na het aanbrengen.
Hartnoten: na het verdwijnen van de topnoten, zul je de hartnoten ruiken welke vaak bloem geuren zijn.
Basisnoten: de basisnoten komen er als laatste door (+/- 90minuten na het aanbrengen) en blijven lang aanwezig, de meeste basis zijn houtsoorten.

De meeste geuren worden in 7 groepen ondergebracht:
1. Hesperidée * een citrusachtige geur -> fris van geur zoals: citroen, mandarijn, grapefruit en limoen.

2. Florale * een bloemachtige geur -> zoet van geur zoals: roos, jasmijn, viooltjes, ylang-ylang en oranje bloessem.

3. Fougère * een ‘varen’ geur -> vaak is dit een frisse mannengeur door het gebruik van: een vochtig bos, eikenmos, varens en lavendel.

4. Chypre * een fantasie geur -> vaak is dit een frisse geur door het gebruik van: bergamot, hout en vaak ook patchouli.

5. Boisée * een houtachtige geur -> warm van geur zoals: bos, hout, mos en lichte bloemen.

6. Ambrée * een amberachtige/ oosterse geur -> warm van geur zoals: kaneel, vanille en kruiden.

7. Cuir * een leerachtige geur -> warm van geur zoals: honing, tabak, hout en rook.

Deze hoofdgroepen worden vaak nog onderverdeeld.