Creed en de kunst van Millésime

De kunst van Millésime


Vaak toegeschreven aan fijne wijnen, is het Millésime -proces een oude techniek die het House of Creed gebruikt voor het creëren van hun parfums. Handmatig in de Creed Family Workshop, in Meadows of Fontainebleau, een gebouw staat, dat is doorgegeven door generaties Ambachtslieden en kunstenaars. Het is hier dat Olivier en Erwin hun vaartuig perfectioneren terwijl ze legacy -parfums creëren die de tand des tijds doorstaan.

Geïnspireerd door verhalen over reizen van hun afkomst, Olivier en Erwin de beste rozen uit Bulgarije, de frisste vetiver van Haiti en de Sweetest Smelling. Jasmine uit het zuiden van Frankrijk om hun volgende meesterwerk te maken.

Het erven van het vakmanschap van generaties die zijn verstreken, zodra de ingrediënten aankomen, ruiken Olivier en Erwin elk ingrediënt en zorgen voor een uitzonderlijke kwaliteit van elk element. Dit is een praktijk die deel uitmaakt van de erfgoedcultuur in het House of Creed.

Elk component wordt met de hand gewogen en gemengd in een exacte formule die vader en zoon hebben gecomponeerd, eenmaal gemengd wordt de "jus" overgelaten aan macerate in de laboratoriumtanks, die hebben geleefd, In het oude gebouw dat Olivier decennia geleden opgerichte.

Na een lang maceratieproces wordt de formule geperfectioneerd naar het Huis van Creed Standards. Elke stap onder toezicht van Olivier en Erwin zelf, raakt elk element met de hand aan en zorgt voor de kwaliteit en het vermogen waar het House of Creed bekend om staat.