De Renaissance collectie Amouage

De Renaissance collectie Amouage bevat vier nieuwe verleidelijke geuren, Enclave, Crimson Rocks, Ashore en Meander, die elk een romantische interpretatie van het ontmoeten van pure onvervalste vreugde uitbeelden.

 

Geïnspireerd door het thuisland, het Sultanaat Oman, zijn deze verfijnde melanges van prachtig contrasterende geuren gecreëerd door internationaal bekende parfumeurs, waaronder Domitille Michalon-Bertier (Crimson Rocks) en Mackenzie Reilly (Ashore and Meander) en Julien Rasquinet (Enclave). De unieke ervaringsesthetiek van de geuren wordt verder geaccentueerd door prachtig gekleurde doorschijnende flessen en artistieke dozen, die hun eigenaars met een kunstwerk presenteren.

Meander van de Renaissance Amouage:

Meander verkent het opwindende gevoel van geluk in een land van mist, weelderige groene bergen en stromende beekjes.

Geïnspireerd door het zuidelijkste gouvernement van het sultanaat tijdens het moessonseizoen (Khareef), vertaalde Amouage op creatieve wijze de surrealistische mist met wierook en rokerige vetiver, de rijke greens met Cypriol en Jonquille, terwijl de karamelkleurige modder tot leven werd gebracht met aards sandelhout, wortel Hartnoten en Orris-wortelnoten.

 

Crimson Rocks van de Renaissance Amouage:

Crimson Rocks roept de majesteit van de Al Hajar-bergen op in al hun glorie in de schemering. Bovenaan staand, wordt men overspoeld door een zoet gevoel van vrede.

Voor deze geur bracht Amouage een intense roos tot leven, een roos die veerkrachtig is om extreem weer te weerstaan, maar toch zachtaardig, uitnodigend en net als de bergen die ze thuis noemt, geworteld om de tand des tijds te doorstaan. De textuur van de roos bestaat uit rode tonen van kaneel en een aards Jujube-honingakkoord dat samen met eikenhout en cederhout de Al Hajar-bergen in diepe karmozijnrode tinten schilderen.

 

Enclave van de Renaissance Amouage

Terwijl de laatste zonnestralen afscheid nemen van de fjorden van Musandam, geeft Enclave Amouage op verfijnde wijze de frisheid weer die gevangen zit in een rijke, aardse, warme schuilplaats waar land en zee samenkomen.

Blauwe en groene tonen van groene munt en kardemomolie overstijgen de geurstadia en geven het een frisheid die voor altijd aanhoudt, terwijl de aangenaam verrassende amber, labdanum, kaneelolie en saffiano samen met aardse vetiver de omringende hete bergen op dat precieze moment in de tijd vangen.

 

Ashore van de Renaissance Amouage

Aan de kust van Ras Al Jinz, midden in de zomer, wanneer de zon midden aan de hemel staat, toont Ashore een luchtspiegeling van de zintuigen.

Omdat iemands ogen verzadigd zijn met licht, mengt een surrealistische helderheid alles om hen heen, waardoor alleen de wind de geur van kruiden uit het oosten met zich meedraagt. Deze bedwelmend witte bloemengeur van jasmijn, amber en sandelhout biedt een olfactieve interpretatie van de vereniging van de zon, het zand en de golven, terwijl de kardemom en kurkuma de geur van kruiden uit India oproepen.